Nu väntar vår bästa arena i juni, EU-parlamentsvalet!  Från EU kommer ju beslut i många av våra kärnfrågor, nu jobbar vi t. ex. mot massövervakningsförslaget Chat Control, läs nedan. Bidra gärna –  Är du ny medlem – gå till  medlemssidan här och logga in med lösenordet som du hittar i ditt välkomstmail. Annars kan du få det hos stockholmsregionen@piratpartiet.se  Vill du bli medlem,  klicka “Bli pirat” till höger. Eller vill du “bara” hjälpa till (toppen!). Gå till “Att göra”.

Advokatsamfundet, Lagrådet och Piratpartiet kämpar på

… alltmedan fler och fler nya lagar och lagförslag rullas ut  som påtagligt strider mot grundlagen och de mänskliga rättigheterna föreskrivna i Europadomstolen och EU:s grundlag. Bland de senaste finns förslaget om att till exempel hemlig husrannsakan ska få utföras mot folk som inte är misstänkta för brott.   Tänk till exempel att du gjort dej skydig till “avvikande beteende”  (ett av de nya kriterierna) i något sammanhang, kanske varit för glad eller för arg i offentligheten någon gång, kanske ett par gånger. Eller rent av ägnat dej åt politisk verksamhet, som anses “onormal”.  En dag finner du plötsligt att du saknar något därhemma, kanske en anteckningsbok eller adressbok,  kanske en kamera.   Du anmäler stölden, men kommer knappast att få tillbaka sakerna.  Du har råkat ut för hemlig husrannsakan, och du har inte rätt att få veta att detta skett.

Denna lagändring och fler beskrivs i juristorganet Dagens Juridik.  De enda märkbara organisationerna som söker hålla emot är de i rubriken nämnda. Lagrådet är alltså tillsatta för att bevaka att grundlagen följs och att lagstiftningen är rimlig i allmänhet.  Läs artikeln här!

Är det inte dags att fler säger ifrån?  En artikel i Aftonbladet efterlyste “en ny folkrörelse för integritet”,  men författaren verkade inte tro att Piratpartiet finns numera, vilket synbarligen rubriksättaren visste. När du själv tröttnar, hör av dej till oss och/eller politikerna.  Ska man säga “innan det är för sent”?  Ett mycket annorlunda samhälle skymtar.

 

 

 

Kommentarer

Inga kommentarer.