Nu väntar vår bästa arena i juni, EU-parlamentsvalet!  Från EU kommer ju beslut i många av våra kärnfrågor, nu jobbar vi t. ex. mot massövervakningsförslaget Chat Control, läs nedan. Bidra gärna –  Är du ny medlem – gå till  medlemssidan här och logga in med lösenordet som du hittar i ditt välkomstmail. Annars kan du få det hos stockholmsregionen@piratpartiet.se  Vill du bli medlem,  klicka “Bli pirat” till höger. Eller vill du “bara” hjälpa till (toppen!). Gå till “Att göra”.

Aktivera dig

Hejsan!

Kul att du funderar på att bli aktiv (nåja, klickar på fliken i alla fall)!

Om du inte är medlem och vill bli det, gå till blipirat.nu  för att bli med i gänget  (0 kronor kostar det). Som medlem kan du bl.a delta i diskussionerna i vårt chattforum, vilket är värdefullt om du vill bidra. (skriv in din mail och klicka “glömt lösenord”, så kan du komma in som ny) Självklart går det också att aktivera sig utan att faktiskt vara medlem.

Vi gjorde som väntat ganska små framsteg siffermässigt i förra riksdagsvalet, men vi jobbar långsiktigt,  Ett av målen var att synliggöra oss i staden, och vi lyckades bra med affischeringen, så vi kan anta att betydligt fler vet att vi finns idag. Medlemsantalet ökade från 350 till 500.

2024 är det EU-val, och där brukar vi få myckete bättre stöd, och vi har ju redan 4 pirater där och en svensk i PP-administrationen. vi har den internationella piratrörelsen i ryggen. Piratrörelsen började med oss, och de regerings- och parlamentsmedslemmar vi har i andra länder (Tjeckien, Island, Luxemburg)  ger oss råg i ryggen.

Vill du vara med på resan in i framtiden så finns mycket att göra.

Behovet av våra lösningar växer också, nätet blir alltmer beskuret, massövervakningen av alla medborgare ökar med det tilltänkta Chat Control som kulmen och tvångsmedlen sprider sej utanför nätet  (brevkontroll och visitationszoner, husrannsakningar och buggningar mot icke misstänkta). De osäkra jobben växer, kriget om den svarta cannabismarknaden skördar alltfler offer, miljarder slösas bort på usla superdigitsaliseringar, där konsulter som inte förstår verksamheter möter tjänstemän som inte förstår IT.  Fattiga människor förnedras för att få försörjningsstöd.

Nu handlar det om att bygga en stark organisation, och synliggöra oss och våra frågor.

Vi kan forsätta att affischera om vår politik afk, utveckla nätnärvaron  och kommentera dagspolitiken utifrån våra perspektiv och bygga nätverk i samhället.  Och bara träffas, lära känna varandra på piratfikor och liknande och på sätt bygga organisation och politik på ett fritt sätt.

Håll utkik på denna hemsida!  Kolla gärna på vår lista med aktivitetsförslag och gör det som passar dig bäst inom partiet, vill du ha kontakt med andra pirater nära dej, hör av dej.

Andra speciella saker vi söker är en permanent central lokal att träffas i, fordon att transportera med, folk som kan skriva ut affischer, gärna A3.  Samt gärna ett penningbidrag (se Donera) eller utrustning vi kan behöva för manifestationer och administration mm så hör gärna av dej om du har idéer om sånt.

Maila stockholmsregionen [at] piratpartiet.se om du vill tala om att du vill bidra eller fråga något eller tipsa oss om något eller….