Vi gick ju fram lite i riksdags- och kommunvalen.  Nu väntar vår bästa arena nästa år, EU-parlamentet!  Från EU kommer ju beslut i många av våra kärnfrågor, nu jobbar vi t. ex. mot massövervakningsförslaget Chat Control, läs nedan. Bidra gärna –  Är du ny medlem – gå till  medlemssidan här och logga in med lösenordet som du hittar i ditt välkomstmail. Annars kan du få det hos stockholmsregionen@piratpartiet.se  Vill du bli medlem,  klicka “Bli pirat” till höger. Eller vill du “bara” hjälpa till (toppen!). Gå till “Att göra”.

Bredbandsbolaget friades i tingsrätten

Dagens Media rapporterade förra veckan att Bredbandsbolaget friades i tingsrätten efter avslutade förhandlingar i patent- och marknadsdomstolen. För ca  två år sedan stämdes Bredbandsbolaget av Universal Music, Sony Music och Warner Music tillsammans med Nordisk Film och Svensk Filmindustri för medverkan till spridningen av upphovsrättsskyddat material.

Jonas Jegerborn, chef för bredband och tv på Telenor Sverige, förklarar vad det innebär om Bredbandbolaget hade blivit fällt:

Prejudikatet skulle också innebära att operatörerna tvingas … bedöma vad som är olagligt …. Det betyder att operatörerna blir de som ska avgöra vad som är brottsligt.

 

Piratpartiet står bakom den befriande domen. Att hålla internetleverantören ansvarig för innehållet på webbsidor är som att hålla Volvo ansvarig för ett bankrån eftersom rånarna flydde brottsplatsen i en XC90.

 

Aveen Ismail

Kommentarer

Inga kommentarer.