Vi gick ju fram lite i riksdags- och kommunvalen.  Nu väntar vår bästa arena nästa år, EU-parlamentet!  Från EU kommer ju beslut i många av våra kärnfrågor, nu jobbar vi t. ex. mot massövervakningsförslaget Chat Control, läs nedan. Bidra gärna –  Är du ny medlem – gå till  medlemssidan här och logga in med lösenordet som du hittar i ditt välkomstmail. Annars kan du få det hos stockholmsregionen@piratpartiet.se  Vill du bli medlem,  klicka “Bli pirat” till höger. Eller vill du “bara” hjälpa till (toppen!). Gå till “Att göra”.

Demonstration i Stockholm den 19:e juni

Stockholmare, världsmedborgare och Internet.

Nu demonstrerar vi!

 

 

 

 

Onsdag den 19:e juni
Klockan: 19:00 på Sergels Torg i Stockholm.

På talarlistan finns Piratpartiets partiledare Anna Troberg men alla som vill stå upp för integritet och yttrandefrihet kommer ges utrymme att tala också. Hör av dig hit om du/ni vill vara med på talarlistan.

Bakgrund

Regeringen i Sverige står handfallen inför den största kränkningen av människors privatliv världen någonsin upplevt.  Vår riksdag står passiv när företag och främmande makter tillsammans monterar ner grundvalarna för vårt fria, demokratiska samhälle. Vi tänker stå upp och visa att vi inte accepterar detta. Vi hoppas att våra journalister vaknar och står med oss!

Demokrati existerar bara om vi som medborgare väljer att skydda den. Skyddet består av grundläggande fri- och rättigheter, där den absolut viktigaste rättigheten är yttrandefriheten.

Europakonventionen om mänskliga rättigheter säger om yttrandefriheten:

“Denna rätt innefattar åsiktsfrihet samt frihet att ta emot och sprida uppgifter och tankar utan offentlig myndighets inblandning och oberoende av territoriella gränser.”

Varför demonstrerar vi?!

Övervakningsprogrammet #PRISM är en direkt attack på kärnan av vårt demokratiska samhälle. Med FRA fortfarande färskt i vårt minne, kommer kanske detta inte som någon överraskning. Men allvaret är lika stort, eller kanske till och med större. Regeringens handfallenhet gör behovet av medborgarnas motstånd just nu kritiskt! Låt våra makthavare förstå att vi inte tänker acceptera det här!

Du kan visa dig på Sergels torg på onsdag, ta med dig stora plakat och visa vad du tycker. Ta med dig såpbubblor, ballonger och visselpipor. Visa att du inte tänker låta någon ta ifrån dig dina fri och rättigheter och beröva dig din integritet. Det här är vår demokrati och den måste försvaras!

Du kommer inte vara ensam. Vi ses där. Vi finns överallt. Kopiera och Sprid.

Twittertag: #prismbreak
Facebookevent: http://www.facebook.com/events/199098256910142/

Vill du hjälpa till på plats? Kontakta Irena Chienkowska (irena.chienkowska@piratpartiet.se)

Kommentarer

steelneck skrev

Det är nog tyvärr problematiskt för våra politiker att kritisera USAs PRISM så länge vi har FRA kvar, för FRAs uppdrag är i runda slängar detsamma som PRISM, att spionera på andra länders kommunikation. Vi spionerar på dem och de på oss och när det passar byter FRA och NSA information med varandra. Vi måste sopa framför egen dörr först!