Vi gick ju fram lite i riksdags- och kommunvalen.  Nu väntar vår bästa arena nästa år, EU-parlamentet!  Från EU kommer ju beslut i många av våra kärnfrågor, nu jobbar vi t. ex. mot massövervakningsförslaget Chat Control, läs nedan. Bidra gärna –  Är du ny medlem – gå till  medlemssidan här och logga in med lösenordet som du hittar i ditt välkomstmail. Annars kan du få det hos stockholmsregionen@piratpartiet.se  Vill du bli medlem,  klicka “Bli pirat” till höger. Eller vill du “bara” hjälpa till (toppen!). Gå till “Att göra”.

Demonstrera med Piratpartiet den 4:e september

Den 4:e september så besöker USA:s president och Nobels fredspristagare, Barack Obama huvudstaden Stockholm. Det har nog inte undgått någon att Piratpartiet kommer vara med och demonstrera.

Medborgarplatsen, Onsdag 4:e september, klockan 17:00
Affisch: https://jumpshare.com/v/HKEoc1VJHNIlGqUl9Qt

Anna Troberg har redan skrivit massor om hur viktigt det är att vi finns där och jag kan inte göra annat än att instämma. Vi måste vara där. Vi måste lyfta debatten om massövervakning högt, högt upp på dagordningen.

Ett citat som kommer upp i minnet är från Bradley Manning från omkring 2009:

“If you had free reign over classified networks… and you saw incredible things, awful things… things that belonged in the public domain, and not on some server stored in a dark room in Washington DC… what would you do?”

“God knows what happens now.  Hopefully worldwide discussion, debates, and reforms… I want people to see the truth… because without information, you cannot make informed decisions as a public.

Det sägs att alla krig startar med en lögn och i ljuset av det, blir det uppenbart varför sanningen jagas så hårt i vårt massövervakade samhälle. Individer som Edward Snowden och Bradley Manning är direkta hot mot krigsförarna eftersom de berättar för oss om lögnerna, om sveken, offren och korruptionen – det som kastar våra samhällen ut i krig. Dessa individer är massövervakningens blodsoffer och det är något vi ska komma ihåg när vi står där den 4:e september.

På måndagen den 2:e september klockan 18:00, träffas ett gäng pirater ute på kansliet i Aspudden för att bygga plakat, prata och umgås. Det är ett suveränt tillfälle att dyka upp som ny också. Det uppskattas alltid med nya ansikten och det gör skillnad.

Den 4:e september sätter vi Piratpartiet i epicentrum av den politiska debatten i Sverige. Med kameran rullande, visar vi Sverige åter igen att vi finns där. Överallt. Kom dit.

 

*Uppdatering* Bradley Manning har bytt namn till Chelsea Manning.

Kommentarer

Ola Andersson skrev

Den som skriker om att liberala krafter “utebliver” eller “borde skämmas” pratar gallimattias.

Anledningen är att den stenkastarvänster som nätverket består av regelbundet både hotar och utför våld gentemot liberala och högerpartier. Liberaler och högern håller med om att mössövervakning är skit, men varför stå skuldra vid skuldra med någon som håller en tegelsten redo bakom ryggen på en att drämma en i skallen med?

Erik Lönroth skrev

Vad blir din reaktion om tegelstenarna uteblir och det blir en fredlig demonstration med ett bra och tydligt budskap?

Framstår SD,C,MP,M,KD,F och andra småborgare som pinsamma då i stället? Kan vi få det noterat i så fall?

Min tanke är att det är viktigare för dessa vem man är kompis med, snarare än att stå upp för bra saker.

Vemsomhelst skrev

Jag var sjukt taggad på att gå, sen fick jag läsa om att man skulle demonstrera tillsammans med de andra partierna jag helst vill hålla mig borta ifrån. Så det är nog vad jag kommer göra också :/

Erik Lönroth skrev

Synd.

Jag tycker det är viktigare vilka frågor man som politiker driver, än vilka man tycker man ska leka med. Eller?

Erik Lönroth skrev

Jag tycker det är mycket mer besvärande att inte de andra partierna hoppar på den här demon.

DE, är de som borde skämmas för att de inte vågar stå upp för grundläggande och viktiga frågor.

Det är exakt den typ av politisering av viktiga frågor som gör att massövervakandet blir möjligt.

De borde skämas för sin småsinthet.

Hans M J skrev

MEN FÖR I H####E!!!

Det är fullständigt oaccapteabelt att vi ska demonstrera TILSAMMANS med KOMMUNISTERNA!!!

Kom ihåg att vi demonstrerar MOT att USA och västvärlden med sina övervakningsmetoder BÖRJAR LIKNA SOVJET och DDR!!!

Då kan vi inte besudla vårt parti genom att beblanda oss med KOMMUNISTERNA!!!

Läs gärna Per Gudmundsons besvärande ledare i Svd idag:
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/piratpartiet-revolutionarerna_8480002.svd

Hans M J skrev

Låt mig förtydliga:

YES! Självklart ska vi demonstrera mot Obama!

Men inte TILSSAMMANS med KOMMUNISTERNA, utan Självständingt, för att visa att det finns ett alternativ till “höger” och “vänster”!!!

🙂

Hilsen,
/HS

Erik Lönroth skrev

Vi demonstrerar med alla som vill stå emot MASSÖVERVAKNING. Vi kan väl för bövelen inte vara ensamma om en så viktig fråga, eller hur? ALLA måste stå upp för den frågan och ju fler vi blir som står upp för det, desto bättre.

Det är bara töntigt att hålla på att driva block-politik.

Stå upp för sakfrågan!

Hans M J skrev

Helt rätt, men vi måste vara noga med att ta avsånd från uppenbart anti-demokratiska grupperingar, som i detta fallet allsköns kommunister!

I annant fall riskerar vi av gemene man bli sammanblande med extremvänstern, och då kommer vi aldrig kunna väcka något större förståelse för våra hjärtefrågor!

Kom ihåg: Piratpartiet är FÖR frihet, och MOT förtryck!

Givet vad som sker i dagens och gårdagens kommunistiska diktaturer, så kan det omöjligen vara acceptabelt för oss att stå sida vid sida med antidemorktatiske kommunster!

Hilsen,
/HS

Anna Troberg skrev

Chelsea Manning, folks. Chelsea. Manning förtjänar vår respekt på alla vis för det hon gjort för oss alla. Det minsta vi kan göra är att kalla henne det hon vill bli kallad. 🙂

Erik Lönroth skrev

Jag är helt på det klara med att Bradley Manning bytte namn nyligen till Chelsea Manning, men när hela den här historien började var det inte så.

Minns att det tidigare också florerade en massa lösa rykten om att Bradley ville byta namn till Breanna Manning, något som inte var helt klart egentligen kom från Bradley. En del var snabba med att hoppa på det tåget, något som bara blev pinsamt. Speciellt när det skulle visa sig vara helt felaktigt.

Jag valde medvetet att använda Chelseas tidigare namn i den här bloggposten och jag tror det får stå kvar eftersom texten i sin helhet handlar om tiden innan skenrättegången. Tufft val, men så blir det. Jag lägger till en notering längst ner dock.