Nu väntar vår bästa arena i juni, EU-parlamentsvalet!  Från EU kommer ju beslut i många av våra kärnfrågor, nu jobbar vi t. ex. mot massövervakningsförslaget Chat Control, läs nedan. Bidra gärna –  Är du ny medlem – gå till  medlemssidan här och logga in med lösenordet som du hittar i ditt välkomstmail. Annars kan du få det hos stockholmsregionen@piratpartiet.se  Vill du bli medlem,  klicka “Bli pirat” till höger. Eller vill du “bara” hjälpa till (toppen!). Gå till “Att göra”.

Hur man finansierar en 10-årsfest

main_TPB_A10YEARS_crowdculture

Hejsan!

Det är många som undrar exakt hur vi finansierar The Pirate Bay 10årsfest. Det är roligt att ni frågar och vi berättar gärna!

Först ska man komma ihåg att vi inte har något vinstintresse i detta arrangemang. Vi vill i första hand göra detta till en bra fest och därför behöver vi inte oroa oss för att det här ska vara en bra affär för oss. Våra kontakter med artister, festfixare, torrentsiter och kulturskapare av alla sorter gör att vi trots allt kan dra ihop ett rejält gäng som tycker att kultur som delas är häftigt. Alla artister t.ex. ställer upp och lirar helt gratis. Vi kommer inte stoppa dem från att ta betalt för sina saker på plats, eller göra marknadsföring för sig själva etc. Köp deras saker i stället om ni gillar det. Hjälp dem lyckas precis som vi också försöker göra.

Vi gör den här festen för att vi gillar kultur. Det verkar vara skitmånga som tycker som oss – särskillt kulturarbetare och kulturskapare.

Biljettpriset har vi velat sätta så lågt det bara går och de billigaste biljetterna går på 100kr. Intäkterna från dessa pengar kommer gå till hyra, vakter, sjukvårdare, ljud och ljus och så mat, dryck och biljetter till de som hjälper till. Vår fest kommer bli av med så få som 1000 betalande gäster. Den kommer bli makalös med 2000 deltagare och allt utöver det skulle betyda att vi går bananas. Vi tänker återinvestera så mycket som det bara går från överskott från det här eventet, rätt in i festen för att göra den ännu bättre. Så ser våra överenskommelser ut med alla professionella partners vi har. Känslan är verkligen att vi gör detta tillsammans. Vi hoppas att de som köper en biljett ska känna samma sak. Det jobbar vi på.

Det här upplägget betyder i praktiken att för att eventet ska gå runt och ingen ska förlora pengar på det hela, så måste folk vilja komma. Alla som är med i det här förstår detta och arbetar skithårt för att det ska gå ihop. Det roliga är att MASSOR av folk hjälper oss redan nu. Hör och häpna, de hjälper också till GRATIS! Vi har fått folk som köpt biljetter av oss för att skänka bort. Exempelvis så såldes VIP-biljetten till Henrik Pontén på 500kr på mindre än 1 minut efter vi släppte den. På tisdag ska jag personligen lämna över den till Rättighetsalliansen på Vasagatan. Henrik Pontén har ju hjälpt oss i Piratpartiet massor för att synas i media och sätta upphovsrätten på den mediala kartan många gånger. Det är kul om han vill komma.

Vi blev kontaktade av Bahhof, som ville sponsra med ett fett Wifi och just nu har vi fått in över trettio (30) – band och DJ:s som vill spela, gratis. Vi har 20-30 frivilliga som vill jobba med praktiska saker på festen med allt från nätverkstekniker, ljussättare, ljudtekniker, filmare och fotografer – gratis. För att inte tala om de 15 personer som vill affishera i Stockholm. Vi kämpar just nu med att hinna med att kontakta alla dessa och slussa dem rätt på festen.

Men ytterst måste alla vilja komma och hjälpa oss. Kom på festen och nu direkt hjälpa oss med marknadsföringen! Ni måste bygga festen med oss helt enkelt! Vi kommer inte lyckas utan din hjälp. Men vi är på god väg! Det ser just nu ganska bra ut med c:a 500 biljetter sålda, även om det inte framgår så bra på vår biljett-site.

Vi prövar oss fram ganska mycket i det här konceptet och ärligt talat så kommer vi inte klara det utan er. Do or die, your decide.

Sen vill ni  såklart veta vad The Pirate Bays insats i detta är och det kan vi berätta.

Piratpartiet i Stockholms län har fått en mindre, anonym donation som kan misstänkas vara från TPB. Det anonyma bidraget uppgår till omkring 40.000kr och kommer redovisas enligt konstens alla regler. Tack till den/de som gav oss det bidraget – om det inte var från TPB. Dessa pengar har vi valt att köpa VIP-biljetter för, som vi kommer ge bort till alla våra volontärer (därav VIP) som kommer hjälpa oss att synas på festen. I övrigt så marknadsför de så gott de kan på siten och på Facebookeventet. Men mer än så är det inte.

En grov budget för festen är publicerad på sidan för eventet om man letar lite.

Men nog om detta, Låt oss i stället skryta lite över Mollgan som kommer att spela den 10:e!

 

Kommentarer

Inga kommentarer.