Vi gick ju fram lite i riksdags- och kommunvalen.  Nu väntar vår bästa arena nästa år, EU-parlamentet!  Från EU kommer ju beslut i många av våra kärnfrågor, nu jobbar vi t. ex. mot massövervakningsförslaget Chat Control, läs nedan. Bidra gärna –  Är du ny medlem – gå till  medlemssidan här och logga in med lösenordet som du hittar i ditt välkomstmail. Annars kan du få det hos stockholmsregionen@piratpartiet.se  Vill du bli medlem,  klicka “Bli pirat” till höger. Eller vill du “bara” hjälpa till (toppen!). Gå till “Att göra”.

Jag tänker kampanja med dig tills händer och fötter blöder.

Igår hade Piratpartiet sin valupptakt i EU-huset på Regeringsgatan i Stockholm. Det var en fantastisk dag blandad med skratt och allvar. Aldrig någonsin har vi varit bättre än vi är nu. Vi kan gå som segrare i det här valet, det råder det ingen tvekan om!

Christian Engström och Amelia Andersdotter var där och det märks att kampviljan är på top. Stärkta av alla framgångar, inte minst med ACTA och den superfärska omröstningen om nätneutralitet, så är det tydligt vi nu har rejält med vind i seglen.

CE EL AA

Allvaret spred sig däremot i rummet när Gustav Nipe uttryckte sig väldigt tydligt i sitt anförande: “Den här valrörelsen måste vi tillsammans vinna, en röst i taget”. Gustav har rätt. Det handlar från och med idag om kampanj. Det är nu varje medem i Piratpartiet har sin chans att göra skillnad. Det är bara val en gång vart fjärde år och det är mycket som står på spel.  För vilket annart parti kommer fälla nästa ACTA? Vilka kommer arbeta för nätneutraliteten eller kämpa för Manning och Snowden om vi inte lyckas?

Det finns ingen medlem i Stockholms län som är för fin för att inte dra sitt strå till stacken. Vi är en rörelse som står och faller med dig som individ. Det är gratis att vara medlem i Piratpartiet, men kampen om demokratin är det inte. Priset är att resa sig upp och göra den där insatsen! Du måste bli den där kampanjhjälten idag. Utan dig så kommer detta inte att gå och utan Piratpartiet, är alla våra idéer om fildelning, integritet, rätten till privatliv, frihet på internet, rättsskydd och mänskliga rättigheter förlorat för en lång, lång tid framöver.

Kampanjen är nu och du ÄR kampanjen. Jag kommer vara där också hela vägen!

Vet du inte vad du ska göra för att hjälpa till, så är här några tips från mig:

  1. Kontakta 5 av dina bästa vänner och fråga om de tänker rösta i EU-valet den 25:e maj. Berätta hur viktigt det är att Piratpartiet kommer tillbaka in i EU och be dem hjälpa till. Lättare än så blir det inte.
  2. Beställ hem det nya kampanjmaterialet och sätt upp afficher precis över allt där du bor och gärna där mycket folk rör sig.
  3. Skriv upp dig som kampanjare så kontaktar vi dig för att berätta vart det händer saker i Stockholm där du kan hjälpa till.
  4. Kontakta din gymnasieskola och försök boka in Piratpartiet till bokbord, skoldebatt och/eller informationskvällar. Det kan inte understrykas nog hur viktigt detta är. Du behöver inte själv hålla i själva föredraget om du inte vill, men du kan hjälpa oss att bli inbjudna.
  5. Vi behöver pengar till att sända reklam i Stockholm! Får vi in tillräckligt med pengar, så kan vi börja sända reklam om att rösta på Piratpartiet i hela Stockholm! Skänk en slant direkt till Piratpartiets “Radioreklamskampanj”! Även små summor tar oss fram!
  6. Håll oss i länet informerade om vad som händer. Skicka ett mail till stockholm.lan@piratpartiet.se om du ser ett event där du tror vi borde vara med. Var våra ögon och öron så vi inte missar viktiga event att synas och finnas på.

Jag är ordförande i Stockholms läns Piratparti och tänker kampanja tillsammans med dig tills fötter och händer blöder.  Nu kör vi. //Erik Lönroth

Afficher EU-valet 2014Afficher EU-val 2014 CE

Kommentarer

Inga kommentarer.