Vi gick ju fram lite i riksdags- och kommunvalen.  Nu väntar vår bästa arena nästa år, EU-parlamentet!  Från EU kommer ju beslut i många av våra kärnfrågor, nu jobbar vi t. ex. mot massövervakningsförslaget Chat Control, läs nedan. Bidra gärna –  Är du ny medlem – gå till  medlemssidan här och logga in med lösenordet som du hittar i ditt välkomstmail. Annars kan du få det hos stockholmsregionen@piratpartiet.se  Vill du bli medlem,  klicka “Bli pirat” till höger. Eller vill du “bara” hjälpa till (toppen!). Gå till “Att göra”.

Kommande events i Stockholm

Här kommer en uppdatering om kommande saker som händer runt Stockholm i framtiden.

Otrolig Onsdag! den 28:e November

Vi har fått väldigt många nya medlemmar på kort tid. Vi har förduddblat antalet medlemmar och har fått mycket utrymme i media. Därför har vi en introduktionskväll för medlemmar som vill lära sig mer om partiet och/eller vill bli aktiva. Det bästa sättet att komma in i piratrörelsen!

Piratbal

Ung Pirat Östra distriktet anordnar en piratbal! Anmälan stängs den 28:e, så skynda er att anmäla er! Anmälan görs här. Balen hålls i Uppsala 1:a – 2:a December. Anmälan är gratis för alla unga pirater, och man får med sig en date.
Anmälan är nu stängd.

Julbord

Den 12:e December håller Ung Pirat Stockholmsdistriktet med samarbete av Piratpartiet i Stockholms Län ett julbord. Anmälan finns här och facebookeventet här. Det är gratis för Ung Pirat-medlemmar, och kostar endast 100kr för icke medlemmar.

vår kalender kan du hålla dig uppdaterad om kommande aktiviteter.

Vi ses!

Kommentarer

Ola Andersson skrev

“Nästa otrolig onsdag”, det står inte i texten vilket datum det är. Om texten är publicerad tisdag den 27 nov, så är nästa onsdag, antingen onsdag den 28 nov, dagen efter publiceringen, eller så menar man onsdag den 5 dec. Man behöver en kalender för att kolla vilket datum som menas.

Hursom, man slipper gissa om det faktiskt står. 🙂

Samma med Piratbalen, det står när anmälan stänger, inte när balen faktiskt är. Nu när man klickar på länken, efter att anmälan har stängt, så får man ett error.

Emelie Skoog skrev

Tack för iaktagelsen! Fyra ögon är alltid bättre än två. 😉

Jag har nu uppdaterat texten.

Christer Gustavsson skrev

kolla in invandrarnas rätta ansikte,(är detta tacken för att vi tog emot dem) nästa gång kan det vara din egen dotter som råkar ut för detta

den senaste journalistiska trenden är som bekant att lägga ut mobilfilmade klipp där personer i påverkat tillstånd uppför sig illa och sedan hävda att klippen visar inte bara de enskilda personernas utan hela den grupp de tillhör “rätta ansikte”. Vi hakar förstås på den trend som Expressen initierat och publicerar ett klipp som, analogt med Expressens logik, skulle kunna hävdas visa muslimska invandrarungdomars rätta ansikte.

Fyra på cannabis nedrökta muslimska invandrarungdomar i Göteborg mobilfilmar sig själva när de sexuellt förnedrar en redlöst berusad svensk tjej, röker cannabis, pissar och åkallar Allah. Här begås såväl rasistiska och sexistiska handlingar av sådan grovhet att de borde föranleda polis och åklagare att inleda förundersökning om eventuellt brott. Vi har vidarebefordrat klippet till polisen i Västra Götaland.

Naturligtvis bör klippet också föranleda en bred diskussion i media bland alla Sveriges proffstyckare beträffande muslimska invandrarungdomars rätta ansikte, med svepande och generaliserande fördömanden av hela denna grupp. Särskilt hoppas vi på att Niklas Svensson och David Baas på Expressen nu går i bräschen för att hålla liv i den journalistiska trend man initierat med sitt SD-scoop och att man nu som då gör ett timslångt soffprogram med inbjudna förståsigpåare som oemotsagda och onyanserat får ondgöra sig över och demonisera alla invandrarungdomar med muslimsk bakgrund och där man ingående visar och analyserar varje sekvens i filmen och vilka långtgående växlar om den här gruppen man kan dra utifrån det man ser och hör.

Vi vill också gärna höra gamle SVT-profilen numera frilansande journalisten Lars Adaktusson fälla ett liknande uppskattande omdöme som han gjorde om Expressens publicering av SD-filmen, typ: “Avpixlat och Expressen blottlägger den människosyn som muslimska ungdomar står för”. Kanske kan socialdemokratiska tidningen LT Östersund sedan som grädde på moset skriva en ledare i samma anda som man pikant illustrerar med en teckning av en muslimsk yngling avbildad som kackerlacka som blir ihjälgasad av en skadedjursbekämpare utsmyckad med alla sjuklöverns partiemblem.

Johan mlg Karlsson skrev

Piratartiet delar inte din enkelspåira syn på vare sig människor från andra länder eller på journalister. Vi tror att det finns människor som gör både bra och dåligt bland alla människor, oavsett var de är födda eller vilket yrke de valt.

Vi är också måna om att alla ska känna sig välkomna här på bloggen, så därför vill ber vi dig att undvika den här typen av svepande generaliseringar här.

Occasionallyconscious skrev

Vilket konstigt ställe att kopiera in det där?

Hur som, bara för att traditionell media beter sig tämligen vedervärdigt betyder inte att andra medier bör bete sig likadant, polarisering är sällan bra grund för diskurs.

Och för att förtydliga vad Johan sa; piratpartiet är emot alla typer av generalisering av människor, oavsett om det handlar om Sverigedemokrater eller invandrare.
Detta är ett kunskapsbaserat parti som kämpar för ALLAs frihet & framtid 🙂

Jonathan skrev

Protest i Stockholm mot INDECT & liknande övervaknings projekt

https://m.facebook.com/events/310534765727104/310543429059571/?comment_id=310550049058909&refsrc=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fevents%2F310534765727104%2F&ref=m_notif&notif_t=event_mall_reply&refid=9

Johan mlg Karlsson skrev

Hej!

Kul! För oss som inte har facebookkonto (länken kräver inlogg), kan du ge lite mer information?

Vet du vilka som annordnar protesten och ifall dom behöver någon hjälp?

aki skrev

Huvudinfon är:
“Demonstration mot Indect – ny lag om övervakning i Europa
Saturday, 8 December 2012 13:00-16:00

INDECT står för “INtelligent information som stödjer observation, sökning och DEteKTion för medborgarnas säkerhet i stadsmiljö”. Det är ett forskningsprojekt i EU som lanserades 2009 och planeras vara klart 2013.

INDECT kombinerar data från forum, sociala nätverk och internet sökmotorer med statliga databaser, datakommunikation och flöden från gators övervakningskameror. INDECT vet vart vi är, vad vi gör, varför vi gör det och vad vi ska göra härnäst. INDECT vet vår arbetsplats och vilka som är våra vänner. INDECT kommer att döma om vi beter normalt eller onormalt.

Syftet med INDECT
* Samla databasfiler från regeringar, Internet och verkliga livet.
* Detektering av onormalt beteende för att förutsäga potentiella framtida brott eller terroristhandlingar.

De medel som används
* Övervakning av forum, sociala nätverk, stärkt av statliga filer, kamera
övervakning, drönare och ansiktsigenkännings system.

Konsekvenser
*Kränkning av den grundläggande rätten till privatliv. Lagring av information om dina vanor, aktiviteter, rörelser, och din personlighet.
* Alla medborgare kommer att betraktas som ett potentiellt terror hot.

Globala Protester
Den 8:e December så kommer det hållas globala protester mot övervaknings system som INDECT och TRAPWIRE, protesten i Stockholm kommer att hållas på Sergels Torg, från klockan 13:00-16:00. Kom och stöd dina bröder och systrar från Anonymous, och visa solidaritet med resten av världen mot auktoritära regimer.

http://www.stopp-indect.info/
http://en.wikipedia.org/wiki/INDECT