Vi gick ju fram lite i riksdags- och kommunvalen.  Nu väntar vår bästa arena nästa år, EU-parlamentet!  Från EU kommer ju beslut i många av våra kärnfrågor, nu jobbar vi t. ex. mot massövervakningsförslaget Chat Control, läs nedan. Bidra gärna –  Är du ny medlem – gå till  medlemssidan här och logga in med lösenordet som du hittar i ditt välkomstmail. Annars kan du få det hos stockholmsregionen@piratpartiet.se  Vill du bli medlem,  klicka “Bli pirat” till höger. Eller vill du “bara” hjälpa till (toppen!). Gå till “Att göra”.

Nu är det valår! Kom med.

Har ni märkt att nya lagar och metoder som ökar kontrollen över medborgarna införs på löpande band numera? Som till exempel de statliga trojanvirusen. Detta för att stoppa de kriminella gängen, påstår man. Men lagar gäller för alla, och även icke misstänkta inkluderas ofta, liksom personer i misstänktas nätverk.  Vem som helst kan lätt anses politiskt eller på andra sätt obekväm eller avvikande.  Allas kommunikationer via telefon och dator registreras fortfarande, trots att EU-domstolen underkänt detta.

Vi börjar nu jobba aktivt inför valet,  häng med om du vill söka bidra till en framtid byggd mer på tillit än på  kontroll, tillit oss emellan och mellan det offentliga och oss.  Närmast är det valplaneringsmöte i vår lokal i Aspudden (Styrbjörnsvägen 3) kl 15 på söndag 9 januari dit alla är välkomna. VI kommer också att fortsätta med piratfikorna, där vi kommer ta upp olika teman, både online och på plats i Aspudden eller på ett fik. Och vi planerar kampanjer och aktivism för att synas mer, på nätet och i staden.   Så häng på!  Är du inte medlem, gå till blipirat.se,  så får du tillgång till vår chatt, där du kan delta i diskussionerna.

 

Kommentarer

Inga kommentarer.