Vi gick ju fram lite i riksdags- och kommunvalen.  Nu väntar vår bästa arena nästa år, EU-parlamentet!  Från EU kommer ju beslut i många av våra kärnfrågor, nu jobbar vi t. ex. mot massövervakningsförslaget Chat Control, läs nedan. Bidra gärna –  Är du ny medlem – gå till  medlemssidan här och logga in med lösenordet som du hittar i ditt välkomstmail. Annars kan du få det hos stockholmsregionen@piratpartiet.se  Vill du bli medlem,  klicka “Bli pirat” till höger. Eller vill du “bara” hjälpa till (toppen!). Gå till “Att göra”.

Nu snackar vi Mumble

Mumble

Vi har glädjen att meddela att Stockholms läns Piratparti nu beslutat att öppna upp vår interna Mumble-server för allmänheten! Vi har smygtestat den lite själva ett tag och kände att tiden var mogen att nu öppna upp den för alla!

Detta är bra saker.

Mumble är ett system som fungerar lite som en telefonkonferens, där du med ett par hörlurar en mic, eller head-set, kan prata med andra pirater dygnet runt över Internet.

Piratpartiet i Stockholms län har antagit politik för att den offentliga IT-förvaltningen ska övergå till öppen källkod. Mumble är öppen källkod och det är därför extra kul att vi nu tar steget och lägger Mumble till vår flora av verktyg för att skapa mera demokrati!

 

Gör såhär för att komma igång:

1. Tanka ner och installera Mumble från http://mumble.sourceforge.net

2. Starta Mumble och gå igenom ljud-guiden som hjälper dig få bra kvalitet på ljudet.

3. Lägg till vår server som finns på: “mumble.piratpartiet.se” och anslut.  (Servern kommer alltså inte finnas i listan utan du måste skriva in adressen manuellt.)

4. Klicka dig in i någon av de kanaler som finns uppsatta och börja lära känna varandra – varför inte spela lite spel och snacka strunt?

5. Ring en kompis och vinka in henne/honom att vara med.

 

Välkomna att delta i det öppna samtalet!

/Styrelsen Stockholms läns piratparti

P.S. Tyskarna har en internationell mumble som man kan lika gärna använda: http://wiki.pp-international.net/Mumble

Kommentarer

Damien Marchese skrev

Äntligen! Jag blev faktiskt positivt förvånad över hur bra det funka. Känns som PP fått ett verbalt vardagsrum på nätet 🙂