Vi gick ju fram lite i riksdags- och kommunvalen.  Nu väntar vår bästa arena nästa år, EU-parlamentet!  Från EU kommer ju beslut i många av våra kärnfrågor, nu jobbar vi t. ex. mot massövervakningsförslaget Chat Control, läs nedan. Bidra gärna –  Är du ny medlem – gå till  medlemssidan här och logga in med lösenordet som du hittar i ditt välkomstmail. Annars kan du få det hos stockholmsregionen@piratpartiet.se  Vill du bli medlem,  klicka “Bli pirat” till höger. Eller vill du “bara” hjälpa till (toppen!). Gå till “Att göra”.

Nyhetsbrev 28 april

Hej alla!

Så var det sent om sider dags att få igång nyhetsbrevet igen. Valet till europaparlamentet stundar och det händer massor med saker.

Just nu är det oerhört viktigt att alla engagerar sig och gör saker. Så vi börjar med det.

 

1. Bemanna vår valstuga

2.  Bemanna torg i Stockholm

3. Affischering i Stockholms stad

Mer info dessa saker längst ner i nyhetsbrevet.

• Radioreklam spelas nu fram till EU-valet med uppmaningen att rösta på oss i EU-valet spelas just nu i hela Stockholm och i Södermanland.

• Piratpartiet deltog på en demonstration i lördags den 26 april i Bredäng mot utvisningen av en 16-åring till ett land där han inte känner någon alls. Som pirater drivs vi av en tilltro till att mänskliga rättigheter ska gälla alla – alltid och överallt.

• Den 25:e april hade vi ett framgångsrikt bokbord för Piratpartiet på Danderyds gymnasium med Leo Calandrella Rudberg och Gustav Nipe.

• Piratpartiet skriver en debattartikel på SVD:s brännpunkt att datalagringsdirektivet både är olagligt och ineffektivt:

“Datalagringen är, till skillnad från vad Dencker hävdar, i själva verket inte alls effektiv när det gäller att stoppa brottsligheten. EU-kommissionens egen granskning av datalagringsdirektivet visade redan 2010 att datalagringen runtom i Europa inte hade någon mätbar effekt alls på varken brottsligheten eller uppklarningsgraden (SvD 15/4 2010). Flera remissinstanser höll med om slutsatsen: datalagringen bidrar vare sig till minskad brottslighet eller ökad uppklarningsgrad. … EU-domstolen har fastslagit att datalagringen är olaglig, då den bryter mot den grundläggande mänskliga rättigheten till privatliv skyddat från godtyckligt ingripande.”

• Tidskriften Internetworld kommer bevaka vår flygbladsutdelning imorgon 29 maj 17:00 på Götgatan – så kom dit allihopa, och visa att vi pirater är många och peppa inför EU-valet! Ta chansen att träffa vår partiledare Anna Troberg, som också deltar! Varmt välkomna!

• Den 8 maj är det en EU-debatt i Solna centrum kl. 17.30-18.30 med Marita Ulvskog (S), Isabella Lövin (Mp), Fredrik Federley (C), Carl-Oskar Bohlin (M), Jenny Sonesson (Fp), Sara Skyttedal (Kd) och Christian Engström (PP). Det är ännu inte klart vem som blir moderator.

Valstugan
Från och med lördagen den 3 maj  har vi en valstuga på Sergels torg och vi behöver hjälp med bemanning där! Det är en liten insats men som betyder väldigt mycket, vårt mål är att alltid ha folk på plats där! Vi har delat in varje dag i tre pass där det sista passet från klockan 18.00 avslutas när det börjar bli folktomt. Gå in på http://doodle.com/cpx9qsfcaqdccqwg och fyll i ditt namn och mobilnummer så kommer vi att ta kontakt med dig. Hör av dig till Elin Andersson 076-886 41 80 alternativt elin.andersson@piratpartiet.se.

Är du en hejare på att måla eller transportera stugor så behöver vi även hjälp med det inför lördag. Kontakta i så fall nils.agnesson@piratpartiet.se

Projekt torgtider i Stockholms stad
Vi har massor utav torgtider runtom i Stockholms stad. Från välbesöka Åhléns City till Rinkeby Centrum inomhus och andra stora platser som Medborgarplatsen. I princip varje dag fram till valet, på varje enkilt torg, har vi tider. Vill du engagera dig i valrörelsen så är i alla fall torgtider ingen begränsning. Hör av dig till stockholmsstad@piratpartiet.se om du vill hjälpa till!

Affischering i Stockholms stad
Från och med klockan 10.00 den 3:e maj kan vi affischera lagligt över hela Stockholms stad. Är det här istället din grej så hör av dig till deeqo.hussein@piratpartiet.se

Kommentarer

Inga kommentarer.