Vi gick ju fram lite i riksdags- och kommunvalen.  Nu väntar vår bästa arena nästa år, EU-parlamentet!  Från EU kommer ju beslut i många av våra kärnfrågor, nu jobbar vi t. ex. mot massövervakningsförslaget Chat Control, läs nedan. Bidra gärna –  Är du ny medlem – gå till  medlemssidan här och logga in med lösenordet som du hittar i ditt välkomstmail. Annars kan du få det hos stockholmsregionen@piratpartiet.se  Vill du bli medlem,  klicka “Bli pirat” till höger. Eller vill du “bara” hjälpa till (toppen!). Gå till “Att göra”.

Nytt fokus på träffen den 25 maj, nytt uppstartsdatum för PP Stockholms stad och tips om paneldebatt på fredag

Hej alla partimedlemmar i Stockholms stad,

för nästan två veckor sedan skickade jag ett mail om att vi skulle starta upp föreningen PP Stockholms stad nu på lördag den 25 maj. Då vår ungdomsförening, av en ren tillfällighet, kommer att ha sitt årsmöte exakt samtidigt så har jag beslutat att vi inte kommer att starta upp PP Stockholms stad det datumet.

Däremot, vi kommer fortfarande att genomföra en träff och prata ännu mer politik än vad som tidigare var tänkt. Vi ska tillsammans besvara frågorna “Vad driver en stockholmare att röstar på ett visst parti i kommunfullmäktige?” och “Vad behöver vi i föreningen göra för att 20 000 stockholmare ska rösta på Piratpartiet i kommunalvalet?” Så gnugga era geniknölar och fundera ut hur du bäst besvarar dessa frågor!

Vår EU-parlamentariker Amelia Andersdotter kommer dessutom som tidigare planerat att berätta om sitt arbete i Bryssel.

Vi träffas 13.30-16.30 i Europahuset våning 2. Då det är en lördag, och egentligen obemannat, går vi in via entrén på Oxtorgsgatan 5 och inte Regeringsgatan som annars är huvudentrén.

Känner man sig ung (ålder orelevant) bör man istället på lördag deltaga på årsmötet för Ung Pirat Stockholm för bestämma föreningens verksamhet för år 2013, och kanske ta ansvar för den föreningens verksamhet. Läs mer om UP Stockholms årsmöte här: http://stockholm.piratpartiet.se/2013/05/08/up-stockholm-moteshandlingar/

Nytt datum för uppstarten av föreningen Piratpartiet Stockholms stad blir istället onsdagen den 5:e juni, alltså om två veckor. Då träffas vi på Fridhemsplan 27, före detta biografen Draken, där vi har hyrt en lokal. Uppstartsmötet börjar klockan 19.30 men vi är på plats redan klockan 19.05.

Till sist vill jag tipsa om ett evenemang som äger rum nu på fredag. Det är vår EU-parlamentariker Amelia Andersdotter som anordnar ett evenemang om e-identifiering. Alltså vad Bank-ID i Sverige är. I botten till detta, som vanligt, ligger ett EU-förslag där problemet med lagstiftningen är att den försöker harmonisera en uppsjö av olika system och rättsliga traditioner (såsom den tyska byråkratiska traditionen, det italienska närmast traumatiska myndighetskommunicerande och den svenska e-legitimationen som administreras av banker) och detta är en himla röra.

Representanter från E-legitimationsnämnden, Karlstad Universitet och Sveriges Kommuner och Landsting kommer att vara med, och paneldiskussionen kommer att modereras av Amelia. Evenemanget startar 15.00 och äger rum även det på Europahuset, ingång via Regeringsgatan 65. Det bjuds på fika och är fritt för allmänheten att besöka, så ta med en vän.

Sammanfattningsvis:
fredag 24 maj klockan 15.00 Europahuset, Paneldebatt med Amelia Andersdotter
lördag 25 maj klockan 13.00-15.00 Aspudden, årsmöte med UP Stockholm, för personer som känner sig unga
lördag 25 maj klockan 13.30 Europahuset (ingång via Oxtorgsgatan 5), träff om politik och vad ska vi göra i PP Stockholms stad
onsdag 5 juni klockan 19.30 Frihemsplan 27, uppstartsmöte för föreningen PP Stockholms stad

Med vänliga hälsningar
Nils Agnesson
-tf kommunledare PP Stockholms stad

Kommentarer