Nu är EU-valet över. Ingen succé vad gäller antal röster, men tack ni som håller ut.  Sen var det en  hyfsad tillströmning av nya medlemmar. Välkomna alla.
Är du ny medlem – gå till  medlemssidan här och logga in med lösenordet som du hittar i ditt välkomstmail. Vill du bli medlem,  klicka “Bli pirat” till höger. Eller vill du “bara” hjälpa till (toppen!). Gå till “Att göra”.

Privatliv = Going Dark

I dessa sista dagar för gamla kommissionen söker övervakningsfolket ge det nya gänget en smakstart.  EU har skapat  en “High Level Group” som har ett projekt som kallas Going Dark.  Det är vi som anses “go dark” när vi kommunicerar på nätet utan att vara övervakade.  Här kokar man ihop att återuppväcka datalagringsdirektivet, bygga vidare på Chat Controls scanning av alla texter och bilder samt  “Security by design”, för att tvinga mobiltillverkare att bygga in bakdörrar i mobilerna för enklare access och motverkande av krypterad kommunikation. Se här: 2024-05-22-Recommendation-HLG-Going-Dark-c

Vår parlamentariker Patrick berättar här;

Har du någon känsla för att få vara ifred från myndighetssnokande – gå iväg och rösta på PP nu! Har du råkat rösta fel 🙂  i förtidsröstningen är det bara att gå till vallokalen på söndag och rösta om.

Kommentarer

Inga kommentarer.