Vi gick ju fram lite i riksdags- och kommunvalen.  Nu väntar vår bästa arena nästa år, EU-parlamentet!  Från EU kommer ju beslut i många av våra kärnfrågor, nu jobbar vi t. ex. mot massövervakningsförslaget Chat Control, läs nedan. Bidra gärna –  Är du ny medlem – gå till  medlemssidan här och logga in med lösenordet som du hittar i ditt välkomstmail. Annars kan du få det hos stockholmsregionen@piratpartiet.se  Vill du bli medlem,  klicka “Bli pirat” till höger. Eller vill du “bara” hjälpa till (toppen!). Gå till “Att göra”.

Styrelsemöte Stockholms län 3:e juni 2013

Styrelsen i Stockholms län har haft möte och protokollet är publicerat i sin helhet här.

De mest intressanta punkterna jag vill lyfta fram är:

1. Vi antog en ny lokal roll “Aktivistsamordnare” som ska fungera som en kontaktperson för s.k. “Aktivistgrupper”. Syftet med detta är att ge aktivister det stöd som man kan behöva om man vill engagera sig i Piratpartiet i länet. Minska tröskeln för engagemang och ge alla något att hänga upp sig på. Max Gnipping utsågs som den första Aktivistsamordnaren och fick uppdraget av oss att vidareutveckla konceptet med Aktivistgrupper och genomföra lite uppstartsaktiviteter. Jag hoppas att Max kommer berätta mer om detta i framtida bloggposter eftersom det är ett viktigt steg i arbetet med medlemsvård. Nu äntligen har vi en riktigt bra form för att ta emot aktiva medlemmar och hjälpa dem in i organisationen på ett naturligt och roligt sätt.

2. Det är nu klart att vi kommer bistå i förverkligandet av Nordic Creative Common Film Festival 2013. Arbetet med att bistå med lokal och även vårt deltagande i parallella aktiviteter står nu klart. Vi kommer informera mer om detta framöver, men boka redan nu in den 30:e augusti för premiären av festivalen som kommer hållas i hela Norden.

3. Vi är snart redo med ett kampanjmaterial för aktivister att låna när man ska vara med på olika events. Det handlar om att ha ett  mobilt festivalkit med rollups och banderoller som ska signalera att “Här är Piratpartiet”. Alla som vill göra saker ska få låna det av oss utan kostnad.

4. Vi siktar på att inom kort utlysa ett nytt uppdrag “Radiopratare” som ska pyssla med att enbart generera radio. Det kommer inte vara något kriterie att man ska kunna speciellt mycket politik, utan bara vara sugen på att göra radio och bygga en egen radiokanal för vår räkning. Så om du gillar att göra radio, håll ögonen öppna.

5. Vi har beslutat att utfärda ett program för valobligationer. Det kommer göra att våra möjligheter att bedriva en proffsig kampanj nästa år kommer mångdubblas. Nästa möte kommer vår kassör Emelie Skoog lägga detaljerna på bordet. Vi har redan idag både flera spår på vad vi ska använda pengarna till och vi har även dialog med spekulanter. Det här kommer skapa ekonomiska förutsättningar att bedriva en väldigt seriös valrörelse.

6. Vi arrangerar ett torgmöte tillsammans med Amelia Andersdotter i mitten, slutet av juli. Mer detaljer senare.

7. Vi fortsätter planeringen av Stockholm Pride där styrelsens Elin Andersson håller i trådarna. Mycket bra saker kommer från detta och vi kommer vara redo att ta emot nya aktivister med hjälp av Aktivistsamordnaren Max Gnipping. Vi är förberedda och allt arbete med detta fortskrider. Hör av er till oss om ni vill vara med.

8. Vi inleder redan nu arbetet med att ta fram vår Landstingslista . Vi diskuterade det hela löst och för nu upp det på vår dagordning. Nästa möte kommer vi ha lite mer att gå på när Elin Andersson presenterar bakgrund kring hur vi kan lägga upp det arbetet framöver.

Slutligen vill jag påminna om uppstartsmötet för Piratpartiet Stockholm Stad (kommun) som äger rum nu på onsdag kväll den 5 juni klockan 19:30. Kom till Fridhemsplan 27, före detta biografen Draken. Nils Agnesson och Ola Andersson kommer vara på plats från klockan 19.01.

Bitarna börjar falla på plats. Vi skalar upp. Vi är redo. Nu händer det saker.

Kommentarer

Inga kommentarer.