Nu är EU-valet över. Ingen succé vad gäller antal röster, men tack ni som håller ut.  Sen var det en  hyfsad tillströmning av nya medlemmar. Välkomna alla.
Är du ny medlem – gå till  medlemssidan här och logga in med lösenordet som du hittar i ditt välkomstmail. Vill du bli medlem,  klicka “Bli pirat” till höger. Eller vill du “bara” hjälpa till (toppen!). Gå till “Att göra”.

Tack alla röstare och funderare!

Riksdagssedlarna är räknade och vi fick ett par tusen fler röster än förra valet, totalt 0,14 % i riket. I Stockholm fick vi 0.19% till riksdagen och 0,22% till kommunen.   I övriga kommuner i länet vi ställde upp fick vi 0,24 % i Tyresö och 0,21 % i Botkyrka.  Svårt att utvärdera.  Vi kämpade ju med osynligheten på slutet via ganska omfattande affischering.  När en tjej fick syn på partiledare Katarina i valstugan sa hon, “Är det du som man ser över hela stan?”  Men det är klart att det är ett stort steg att rösta på ett parti som sannolikt “inte kommer in”, när medierna trummar upp den stora kampen mellan de senaste “blocken”.  I samtalen vid valstugan fick vi höra saker som att vi har en “rimlig politik” och knappt någon vände i motvilja när vi presenterade våra idéer.   Många sa att de gillade oss men “var tvungna” att ta ställning i regeringsfrågan.  Mycket tyder alltså på att vi sått frön, att vi etablerat oss i folks politiska tankevärld, ett i sig stort framsteg.  Och att medlemstalet i Stockholm stigit från 320 till 500 under valrörelsen är också uppmuntrande. Vi har fräckheten att tro att vår tid kommer tillbaks (som 2009),  våra systerpartiers framgångar med regeringsledamöter i Tjeckien, parlamentariker i Island och Luxemburg,  4 EU-parlamentariker och ett 50-tal piratpartier i världen ger oss också framtidstro. Liksom att vi tror att våra frågor har framtiden för sej, när de ges plats i debatten.  kolla på denna sida och på rikssidan piratpartiet.se.

Så, tack alla ni som röstade på oss, som övervägde att kanske rösta på oss, som upptäckt att vi finns och vilka frågor vi har.   Och till alla nya medlemmar, nu tar vi sats inför kommande äventyr, t.ex. EU-valet 2022.