Vi gick ju fram lite i riksdags- och kommunvalen.  Nu väntar vår bästa arena nästa år, EU-parlamentet!  Från EU kommer ju beslut i många av våra kärnfrågor, nu jobbar vi t. ex. mot massövervakningsförslaget Chat Control, läs nedan. Bidra gärna –  Är du ny medlem – gå till  medlemssidan här och logga in med lösenordet som du hittar i ditt välkomstmail. Annars kan du få det hos stockholmsregionen@piratpartiet.se  Vill du bli medlem,  klicka “Bli pirat” till höger. Eller vill du “bara” hjälpa till (toppen!). Gå till “Att göra”.

Tiden är inne att avsätta Billström

Vänner och pirater!

På söndag är en stor dag.

På söndag enas Piratpartiet med Ung Pirat, SSU, Grön Ungdom och Ung Vänster. På söndag gör vi gemensam sak mot den strukturella rasismen, Sveriges dödsutvisningar och migrationsminister Tobias Billströms inhumana politik. På söndag står vi upp för de mänskliga rättigheterna, för friheten och för medmänskligheten.

Demonstrationen äger rum på 7 april 16:00 på Sergels Torg i hjärtat av Stockholm. På bara ett dygn har demonstrationen samlat 109 deltagare på Facebook. De flesta är inte pirater. Låt oss tillsammans visa att piratrörelsen i Stockholm är en kraft att räkna med när Regeringens vidrigheter ska kritiseras. Låt oss tillsammans visa att Piratpartiet bryr sig om så mycket mer än fildelning. Låt oss tillsammans stå upp för antirasism, kärlek och demokrati.

Kom ensam, eller bjud med en kompis eller fem. Sprid informationen över hela Internet. Berätta för vänner och kamrater. Från vårt håll ber vi om ursäkt för dålig framförhållning, men faktum är att idéen till demonstrationen kläcktes först för 24 timmar sedan – och sedan dess har planeringen skett i rasande fart, och inbjudningarna likaså (som de 109 deltagarna visar). Om vi alla arbetar hårt dessa sista skälvande dagar för att sprida frihetens bud kommer helgens manifestation bli riktigt mäktig.

Stoppa REVA – låt alla leva!

Mer information?

Såhär såg det ut förra gången Piratpartiet demonstrerade mot REVA. (Notera Anonymous-maskerna!) Då deltog vi på Rädda Barnens, Röda Korsets och Ungdom mot Rasisms evenemang. På söndag är vi mer partipolitiska.

Såhär såg det ut förra gången Piratpartiet demonstrerade mot REVA. (Notera Anonymous-maskerna! Klicka på bilden för fler foton!) Då deltog vi på Rädda Barnens, Röda Korsets och Ungdom mot Rasisms enorma demonstration i Kungsträdgården. På söndag demonstrerar vi istället på Sergels Torg, 500 meter bort, och är mer partipolitiska – men minst lika energiska.

Kommentarer

Erik Lönroth skrev

Piratpartiet tar ställning för en rättssäker migrationsprocess. Vår migrationsminister är ytterst ansvarig för om den delen av Svensk politik i regeringen.

Det är uppenbart att exempelvis #REVA är just ett myndighetsövergrepp. Därför är och var Piratpartiet emot #REVA.

Att vi nu har en migrationsminister som upprepade gånger uttalat sig väldigt alarmerande i sin relation till de människor han ska beskydda gör att vårt förtroende för honom som minister är lågt.

Det är därför helt naturligt för oss att sympatisera med andra krafter som vill ha bort honom.

Slutligen så en väldigt personlig reflektion som handlar om att vi egentligen inte har något principiellt emot att kräva alla politikers avgångar så vi kan ta deras plats. Men det är en annan historia.

Ano Nym skrev

@Swingthatcat:

Jag håller med. Att insinuera att alla utvisningar skickar människor i döden, visserligen inte uttryckligen, men ändå, är en “sanningskorrigering” som inte är värdig pirater.

Om Piratpartiet ska vara emot REVA, ska de också vara emot t.ex. det här: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5474620
Handlare polisanmäler människor som köper större kvantiteter aceton, baserat på ålder och kön (tonårskillar), för att “det inte finns några legitima användningsområden”, utan det används för att framställa knark. När jag var i den åldern hade jag en hobby som krävde aceton, och det var inte fråga om något knark.

Ingen skillnad mot REVA, förutom signalementet och handlingen, eller hur? Ändå mailade jag länk och motivering till Anna Troberg för 26 dagar sedan. Inget svar, och inget annat heller.

Det är samma systematiska diskriminering som i det övriga samhället. Svenskar får man kontrollera, hetsa mot, m.m. men inte de stackars invandrarna! LIKA rättigheter, var det väl? Inte olika, fast tvärtom.

Swingthatcat skrev

Att stämma in i PK-elitens gallskrikande tycker jag inte passar en pirat.
Fy skäms!

User84190312 skrev

Håller med!
Mycket tveksam till varför PP ska blanda sig i detta.
Har de inte skäl att stanna här ska vi inte medverka till att göra dem till brottslingar. Polisen måste få sköta sitt jobb med att upprätthålla lagen. Jag har då inget emot att identifiera mig flera gånger om dagen så länge det inte lagras eller går att spåra vart jag har varit.