Vi gick ju fram lite i riksdags- och kommunvalen.  Nu väntar vår bästa arena nästa år, EU-parlamentet!  Från EU kommer ju beslut i många av våra kärnfrågor, nu jobbar vi t. ex. mot massövervakningsförslaget Chat Control, läs nedan. Bidra gärna –  Är du ny medlem – gå till  medlemssidan här och logga in med lösenordet som du hittar i ditt välkomstmail. Annars kan du få det hos stockholmsregionen@piratpartiet.se  Vill du bli medlem,  klicka “Bli pirat” till höger. Eller vill du “bara” hjälpa till (toppen!). Gå till “Att göra”.

Vi har förlorat ett val, men vi har ett samhälle att bygga!

Hej Stockholms alla pirater!

Klart trist att vi förlorade våra två mandat i EU. Inget snack om att det och självklart så är det OK att deppa. Allt som är viktigt och på allvar är förenat med känslor. Det är bra och det är det viktigt att känna. Men som jag brukar säga: “För att kunna vinna, måste man kunna förlora”.

Min känslor var på botten igår – helt klart. Jag tog en och annan sup på slutet av valvakan, men idag efter bakfyllan när jag börjar resonera nyktert om vad vi faktiskt åstadkommit så är jag så otroligt stolt och upprymd. Kanske särskilt i hur vi lyckats genomföra vårt kampanjande tillsammans. På sätt och vis är proppen ur nu också, pressen övergått till kampvilja och jag är kanske mer hungrig än någonsin att fortsätta den här valrörelsen! Som tur var är det snart val igen och med erfarenheterna färska i minnet är jag ju helt sjukt pepp på att dra igång och fixa alla misstag vi gjorde nyss och den här gången få till det ännu bättre!

Låt det sjunka in också att 2.2% av Sveriges befolkning faktiskt fortfarande röstade på oss! I skolvalet får vi över 8%! Inte en millimeter har vi fått gratis av media heller och våra kandidater Amelia och Christian har legat i mediaskugga från dag ett! Vi har blivit uteslutna från debatter, uteslutna från skolor och på alla möjliga vis har vi blivit utmanövrerade av en betydligt resursstarkare motståndare.

Ja, vi har begått misstag lite här och var. Men egentligen vore det väl konstigt annars? De flesta av oss har aldrig varit del av en valkampanj och lär oss fortfarande vad som fungerar och inte. Svåra val har varit tvungna att göras, balansgångar att gå, pengar och tid att spendera vist och rättvist. I slutändan genomförde vi det här valet tillsammans och utan att slå ihjäl varandra i processen! (Något som annars är typiskt oss pirater.) Vi har provflugit maskinen och den flög. Vi fick den att flyga! Vi är kvar! Vi är Piratpartiet! Vi blir fler!

Jag känner mig otroligt peppad inför det nationella valet! Kan vi få de som röstade på oss i EU-valet att gå och rösta på oss även i nationella valen, så har vi en verklig chans att knipa mandat både här och var. Inte minst inom Stockholms län.

Ingen behöver känna att vi har misslyckats. Vi har förlorat ett val, men vi har en större uppgift att fylla. Ett samhälle att bygga.

Kopiera och sprid. Kampanjen fortsätter!

 

/Erik Lönroth, ordförande Stockholms läns piratparti!

Kommentarer

Hans Stefanek skrev

Så går det när man valt att ingå i det gröna gänget. Där sänktes skeppet för min del efter förra valet – en stor besvikelse.

Lennart skrev

Bra skrivet, Erik!
Får jag bli din medarbetare i länet ute i Haninge?

Erik Lönroth skrev

Tjena Lennart!

Det kan du absolut få bli. Har du blivit medlem ännu och om inte så bli det på en gång. http://blipirat.nu
Hoppa även in på facebook där många av oss är aktiva https://www.facebook.com/groups/ppsthlm och följ oss på twitter @pp_sthlm

Det är så du kan hooka upp med oss och börja komma med svängen på en gång.

Jag såg att du signat upp på kampanjande och det kommer behövas nu i höst inför riksdagsvalet! Jag har satt dig som områdesansvarig för Haninge vilket är skitbra. Det som är bäst är om du kan fixa en träff med kompisar ute i Haninge så kan vi försöka få dit lite pirater som kan berätta om kampanjandet och få igång lite aktiviteter ute hos er. Det räcker med en initial fika faktiskt. Mer behövs inte för att komma igång.