Nu väntar vår bästa arena i juni, EU-parlamentsvalet!  Från EU kommer ju beslut i många av våra kärnfrågor, nu jobbar vi t. ex. mot massövervakningsförslaget Chat Control, läs nedan. Bidra gärna –  Är du ny medlem – gå till  medlemssidan här och logga in med lösenordet som du hittar i ditt välkomstmail. Annars kan du få det hos stockholmsregionen@piratpartiet.se  Vill du bli medlem,  klicka “Bli pirat” till höger. Eller vill du “bara” hjälpa till (toppen!). Gå till “Att göra”.

Facebook plockar bort PP Stockholm

Gilla oss på Facebook

I dessa tider är Piratpartiets idéer och lösningar mer aktuella än någonsin. Coronakrisen tillsammans med de senaste skjutningarna har gjort krav och förslag på mer övervakning och kontroll av medborgarna till nästintill dominerande i media. Småföretag och individer som hamnat mellan stolarna i de för dem knappa ersättningsutdelningarna är som aldrig förr i behov av en villkorslös grundtrygghet. Nu ofta för att staten, eller möjligen Tegnell, mer eller mindre tvingat dem att avstå från lönearbete eller ryckt kunderna från dem. Men arbetslinjen lever, i ny variant: den som inte får arbeta ska heller inte få äta. Kraven på att rensa ut oönskat innehåll från Internet, och att webbleverantörerna ska göra det, ljuder allt högre. Idéer om yttrandefrihet och traditionellt rättssamhälle, där man är oskyldig tills man är dömd av en juridisk instans verkar alltmer bortglömda.

Så det kanske inte är så konstigt att Piratpartiet i Stockholmsregionen plötsligt fick sina två facebooksidor nedtagna från nätet i mitten på juli och fortfarande inte lyckats få dem tillbaka. Facebook förklarar att man har ont om folk som ska titta på ärendet på grund av Coronakrisen. De stora tidningarna, som stundtals säger sej slå vakt om yttrandefrihet, är informerade men har inte visat intresse av att berätta om detta – ännu?

Ibland kan man undra över varför själva existensen av en ny global rörelse, baserad på erfarenheter från den nya internetvärlden ska upplevas så hotfull av många makthavande instanser. Nedan kan ni ju också läsa om hur SVT plockade bort Piratpartiet från Valmyndighetens officiella resultatvisning från senaste EU-valet, något som sedan godkändes av Granskningsnämnden för Radio och TV. SVT beskrev det som ett ”pedagogiskt problem” att ta med stapeln som visade att Piratpartiet fick ungefär lika mycket röster som Feministiskt Initiativ. ”Public service” med sitt granskningsorgan, nätmonopolister som säger sej ”uppmuntra organisationer och politiska kandidater att stå upp för sina åsikter” och förment liberala tidningar verkar gemensamt måna om att Piratpartiet och dess åsikter hålls i medieskuggorna. Det är inget oväntat eller ovanligt fenomen när det gäller åsikter som pekar på en framtid som kan rubba det nuvarande etablissemangets makt, men inte desto mindre sorgligt. (klicka för att förstora bilderna)

Kommentarer

Inga kommentarer.