Vi gick ju fram lite i riksdags- och kommunvalen.  Nu väntar vår bästa arena nästa år, EU-parlamentet!  Från EU kommer ju beslut i många av våra kärnfrågor, nu jobbar vi t. ex. mot massövervakningsförslaget Chat Control, läs nedan. Bidra gärna –  Är du ny medlem – gå till  medlemssidan här och logga in med lösenordet som du hittar i ditt välkomstmail. Annars kan du få det hos stockholmsregionen@piratpartiet.se  Vill du bli medlem,  klicka “Bli pirat” till höger. Eller vill du “bara” hjälpa till (toppen!). Gå till “Att göra”.

Tre hundradelar mot Landstinget

I Stockholms län röstade i valet 2010: 1.270.809 personer. Det motsvarande ett valdeltagande på omkring 81%.

Piratpartiet i Stockholms län ställde aldrig upp i valet, men hamnade ändå längst upp i listan av partier som saknade valsedlar, följt av Enhet och Spritpartiet. Jag vet inte om man ska tolka det som humor eller fanatism från de 670 personer som la sin röst på oss =)

Mycket kommer vara annorlunda 2014.

Piratpartiet i Stockholms län har en fungerande organisation.

Under åren som gått har vi sakta men säkert karvat ut en organisation i Stockholm. En organisation som har som målsättning att aktivera medlemmar, engagera, utbilda och skapa bra politik. Det handlar om att försöka bygga kunskap för att bedriva både kampanjarbete och lobby för att exponera oss för väljarna men också ha kul på vägen. En uppstart sker redan nu den 3:e april då vi får besök från Henrik Alexandersson, som ska utbilda och informera aktiva medlemmar i rent och skärt “kampanjande”. Detta är första steget i kampanjbygget och vi kommer få se mycket mera av det här framöver när vi får upp farten under året.

Piratpartiet i Stockholms län har på kort tid skapat en politisk plattform.

Trots att Stockholms piratparti formellt sett inte existerat länge, än mindre vår formella politik, så har arbetet inte någosin stått still. Men det är först nu som vi börjat hitta rätt i formerna för vårt  arbete. Med detta i ryggen, så har vi på kort tid antagit en stadig plattform av politik. Vi täcker redan nu 2013 in stora delar av Landstingets ansvarsområden:


(Vård)
 Vård kostar i särklass mest pengar av landstingets budget. Det är också vad väljarna ofta förknippar med vad landstinget gör i stort. Piratpartiet i Stockholms antog en grundläggande politik 2011 på vårdområdet som handlar om “Psykisk hälsa”. Vårt jobb kommer handla om att förklara för väljarna att den psykiska hälsan är viktig i ett samhälle där mer och mer arbete uförs mentalt i huvudet på människor. Det har vi förstått och tänker få ordning på.

(IT) Piratpartiet i Stockholms län har det absolut starkaste IT-programmet i Sverige med inriktning mot att tranformera IT-förvaltningarna till öppen källkod och öppna format. Vi kommer med denna politik kunna visa att vi tänker ta stort ansvar för att Stockholmarnas IT och de stora kostnader som ligger på området.

(Kollektivtrafik) Ingen kan väl vid det här laget undgått att läsa om att Piratpartiet kommer driva #nolltaxa i Stockholms län. Vi deltog i Nolltaxedagen och har figurerat mycket i media kring frågan som antogs den 27:e februari 2013. För att förstärka det här politiska området har vi utsett i styrelsen Damien Marshese till Talesperson för infrastruktur & kollektivtrafik. Damien kommer driva det här området med stöd från styrelsen och engagerade medlemmar. Vi kommer förmodligen köra flera kampanjer för denna fråga under hösten och nästa år.

“Jag kommer bli förvånad om Piratpartiet i Stockholms län inte har ännu mer politik, på fler områden, i god tid innan valet 2014 som vi kan bedriva kampanj på.”

För att komma in i Landstinget krävs det 3%.

3% av rösterna i länet motsvarade 2010 38125 röster! Om de omkring 3500 personer som redan är medlemmar i Piratpartiet kan tänkas rösta på oss, då återstår c:a 33.000 röster för att vi ska ta plats i Landstinget 2014. Bryter man ner det på länets 26 kommuner så är det 1466 röster per kommun.

Det är detta vi ska ge oss på i Stockholm 2013 och 2014.

Du kan vara en del av detta.

3 procent

3 procent

I kommande bloggposter kommer vi redogöra exakt hur vi tänker använda vårt mandat när vi kommer in i Landstinget. Håll dig uppdaterad!

Källor:

 http://www.val.se/val/val2010/slutresultat/L/lan/01/index.html
http://www.val.se/det_svenska_valsystemet/valresultat/mandatfordelning/

Kommentarer